شهید مرتضی مطهری
بسم الله الرحمن الرحیم
شهید مطهری، روحانی ، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضوهیئت مؤتلفه اسلامی و از نظریهپردازان نظام جمهوری اسلامی ایران در روز 13 بهمن سال 1298 هجری شمسی در شهر فریمان توابع مشهد مقدسدیده به جهان گوشودند .
ایشان استاد دانشگاه تهران و رِییس شورای انقلاب اسلامی را در سابقه خویش دارند
کودکی:
ایشان برای فراگیری دروس ابتدایی بهمکتبخانه رفتند. در سن دوازده سالگی به حوزه علمیه مشهد رفتند و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی پرداختند. در سال ۱۳۱۶ برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم شدند.
نوجوانی:
در دوره اقامت پانزده ساله خود در قم در نزد سید حسین طباطبایی بروجردی(در فقه و اصول) و روحالله خمینی (به مدت ۱۲ سال در فلسفه و اصول)واساتید بزگوار دیگری علاوه بر تحصیل علم،در امور اجتماعی و سیاسی نیز مشارکت داشتند و از جمله با فدائیان اسلام در ارتباط بودهاند.
جوانی:
ایشان در سال ۱۳۳۱ از قم به تهران مهاجرت کردند، و در این شهر به تدریس در مدرسه مروی و تألیف و سخنرانیهای تحقیقی پرداختند. در سال ۱۳۳۴ اولین جلسه تفسیر انجمن اسلامی دانشجویان توسط شهید مطهری تشکیل گردید، و در همان سال تدریس خود را در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را آغاز کردند.
-فعالیتهای سیاسی
شهیدمرتضی مطهری در فعالیتهای سیاسی در کنار آیت الله خمینی بود، بهطوری که میتوان سازماندهی قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ در تهران و هماهنگی آن با روحالله خمینی را مرهون تلاشهای او و یارانش دانست
ارتباط با آیتالله خمینی (ره)در دوران تبعید:
در سال ۱۳۵۵ موفق گردید مسافرتی به نجف نموده و ضمن دیدار با امام خمینی(ره) دربارهٔ مسائل مهم نهضت و حوزههای علمیه با وی مشورت نمایند و در دوران اقامت روحالله خمینی در پاریس نیز سفری به آن شهر نمودند. در همین سفر امام خمینی (ره)او را مسؤول تشکیل شورای انقلاب کردند. هنگام بازگشت امام خمینی (ره)به ایران، مطهری مسؤولیت کمیته استقبال از امام را شخصاً به عهده گرفتند.
این عالم باخدا و روحانی شهید در روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ ب پس از پایان جلسهای در منزل یدالله سحابی به همراه گروهی از رجال سیاسی انقلابی، در تاریکی شب و هنگام خروج از محل جلسه،بهطور وحشیانه ای هدف گلولهٔ یکی از افراد گروه فرقان "لعنت الله علیهم" قرار گرفت و پس از انتقال بهبیمارستان طرفه به مقام بزرگ شهادت ناعل گردیدند .
.:وآن روز ، روز معلم نامیده شد:.
وبلاگ الله وآیات (allahoahad.blog.ir)
انتهای پیام /